16.2.2012

Herkkulasagnea!

No johan pyörähti toi aika äkkiä enkä ole vähään aikaan mitään postannut tänne. Osa varmaan miettii, että jos tämän oli tarkoitus olla ruokablogi niin enkö mä syö mitään. Kyllä syön, mutta en joka päivä kerkiä kirjottamaan ja kun pari päivää tulee syötyä aina jämiä, kun ei viitsi jääkaappia täyttää uusilla ruuilla ja pakastinkin on täynnä. Ja valitettavasti välillä tulee syötyä valmisruokaa, jos kiire on! Nyt tässä ohje lasagnesta, josta riittäis vaikka naapureille jakaa (mutta en kyllä jakais, kun niin hyvää oli ja naapurit ei oo parhaimpia).

Ohje:
Lasagnelevyjä
400 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2-3 dl lihalientä (puolikas Fond 'Du Chef + vettä 2 dl)
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
basilikaa
öljyä

Juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g juustoraastetta
muskottia
viherpippuria


Ruskista jauheliha, hienonna sipulit, raasta porkkanat. Lisää kaikki aineet pannulle ja anna hautua n. 30 min.

Sulata voi ja lisää jauhot. Vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua pari minuuttia. Ota pois liedeltä, lisää puolet juustoraasteesta (100 g). Mausta.

Voitele vuoka. Laita pohjalle jauhelihakastiketta. Sitten juustokastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Jatka kunnes jauhelihasekoitus loppuu eli n. 3-4 kerrosta tulee. Laita lopuksi juustokastiketta ja loput juustoraasteesta päälle. Kypsennä uunissa 175 C n. 50 min. Anna vetäytyä n. 10 min. ennen tarjoilua.

VINKKI: Jos pitää juustoisesta lasagnesta, niin kannattaa laittaa kastikkeeseen juustoa n. 70 g enemmän.

2 kommenttia:

  1. Moi!
    Olen tosi huono italialainen, en koskaan tehnyt lasagnea itse XD
    Mutta lupasin että pian teen! Se on aika :P

    Sinun lasagne näyttää maukkaalta!

    VastaaPoista
  2. tein vaan pienen virheen tuossa, kun laitoin liikaa niitä levyjä väliin. Ens kerralla vähemmän niin ei tuu niin raskasta. En ole koskaan käynyt Italiassa, mutta aion kyllä vielä joskus mennä sinne ja syödä aitoa italialaista pastaa ja tomaattikastiketta :D

    VastaaPoista