5.2.2012

Korttivinkkejä ystävänpäiväksi

Tänään oli jämäpäivä. Edellisten päivien ruokia, mutta lisäksi silti keitin ruusukaalia ja makaronia. Kuten lupailin, olen tässä väsännyt pari ystävänpäiväkorttia. Valitettavasti materiaalit loppuivat kesken ja pääsen ehkä vasta huomenna hankkimaan niitä lisää. Oli muuten -30 astetta pakkasta aamulla!

Ostin muutama viikko sitten itselleni paperileikkurin (X-Cut). Vaihtoehtona oli Fiskarsin leikkuri, mutta värillä on väliä, joten valitsin tietysti vaaleanpunaisen. Se oli hinnaltaan myös hieman halvempi. On se kyllä niin kätevä käyttää, kun saa just niin tarkkoja leikkauksia tehtyä ja ei tarvii viivottimella ja saksilla sählätä. Ostin siihen lisäksi myös nuuttausterän. Suosittelen!


Tein siis vain kaksi korttia valmiiksi tänään ja niistä kuvat tässä. Donitsi-korttiin sain idean lukemalla vanhoja englanninkielisiä muotilehtiä. Leikkaan aina välillä hauskoja sanontoja ja kirjaimia irti aikakauslehdistä, koska niitä on kiva käyttää korteissa. Kaikki palaset on kiinnitetty korttiin kohotarrapaloilla, mutta se ei näy kuvassa. Kortin ideana on, että voi antaa donitseja ystävänpäivälahjaksi. Taakse voi kiinnittää lahjakortin vaikkapa Arnoldsille. Niitä vaan ei voi millään vastustaa!

Paljastus: melkein aina, kun olen käymässä kaupungilla ja satun kulkemaan Arnoldsin ohi, niin käyn ostamassa juuri tuollaisen vaaleanpunaisen (yllätys yllätys että sekin on vaaleanpunainen) donitsin itselleni. Välillä alkaa kuvottaa, mutta sitten taukoa pari kuukautta ja voi taas mennä käymään. Tietää missä joudun huomenna käymään..

Tähän toiseen korttiin olen käyttänyt 3D-tarran ja sitten leikkasin tuon kirjanmerkin ja tein pienen rusetin nauhasta. Idea on se, että kirjanmerkin voi irrottaa ja sitä voi vaikka käyttää. Toiselle puolelle voi kiinnittää kuvan itsestä ja ystävästään. En yleensä käytä liimaa korttien tekemisessä, koska se useimmiten pilaa kortin myöhemmin. Hyvin kiinnittyvä kaksipuolinen teippi on paras kiinnitys.  Tai jos käyttää liimaa niin kannattaa valita hapoton liima.



Seuraavalla kerralla katastrofikokki on taas vauhdissa! Ja lisää kortti-ideoita tulossa myös kunhan kerkeen väsäämään. Ainiin ja hyvää Runeberginpäivää ja seuratkaa vaalivalvojaisia. Pysykää kanavalla :)

2 kommenttia: