23.2.2012

Mutakakkua ja muuta herkuttelua!

Pikkupaheita. Tänään töidenhakureissuni jälkeen käväisin hampurilaisella (hetken mieliteko, jolta ei voinut perääntyä) ja kävin myös Amarillossa kaverini kanssa ja sain taas ihanaa kaakaota kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla. Mmmm, hyviä herkkuja. Pakko sanoa, että seurasin mielenkiinnolla Ruotsin kruununperillisen syntymää. Ja tänään se tapahtui! Tyttö tuli. Pikku-prinsessa. Mielenkiintoista seurata nyt jatkossa tuota median kohinaa asiasta. Odotankin jo milloin tv-ohjelma tehdään asiasta.. Mutta ei siitä sen enempää. Liikaa hössötystä yhden vauvan syntymästä sanon minä oli miten kuninkaallinen tahansa.

http://weheartit.com
Tänään on myös aika vaihtaa blogini nimeä. Tuo aikaisempi (Loving Foods and Crafts) ei ollut tarkoitus jäädäkään blogni nimeksi, koska en aio keskittyä jutuissani vain ruokaan ja DIY-juttuihin. Sillä oli vain helppo aloittaa bloggaaminen, ja kun mielikuvitukseni ei ole kovin hyvä niin siksi niin tylsä noin aluksi. Olen kiinnostunut elämästä ja elämisestä yleensä, johon intoa löytyy välillä liikaakin. Välillä elämä on pelkkää unelmointia ja unelmien toteuttamista.



Muistan, kun joskus pienenä aina mutakakkuja tehtiin ulkona sadekeleillä kuravaatteet päällä. Välillä sitä toivois, että olis vielä pieni eikä tartteis oikeeta ruokaa tai muutakaan vielä tehdä. Tässä on lempparimutakakun ohje, jonka olen joskus jostain löytänyt ja muokannut omaan käyttöön. Välillä tulee itse syötyä melkein koko kakku. Olen myös tehnyt tätä ilman jauhoja, mutta hävittänyt ohjeen valitettavasti.

Mutakakku (12 annosta)
4 kananmunaa (huoneenlämpöisiä)
2 dl sokeria
200 g tummaa leivontasuklaata
200 g voita
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoan reunat. Tee leivinpaperista pohjan kokoinen ympyrä ja laita se vuokaan (helpottaa kakun irtoamista huomattavasti). Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja voi. Sekoita vähän jäähtynyt seos varovasti nostellen aiemmin tehtyyn vaahtoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi (varovasti). Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 200 C alimmalla tasolla n. 20-25 min. Annan kakun jäähtyä vuoassa ja siirrä vuoasta tarjoiltavaksi. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön ja marjojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti