28.2.2012

Saksanpähkinä Browniekakku

Kamala leivontahimo iski tossa eilen illalla. Oli pakko saada jotain suklaista. Toisaalta lähes kaikki mitä leivon liittyy jollain tapaa suklaaseen. En normaalisti edes syö suklaata ihan noin vaan. Pari palaa tummaa suklaata aamupalan jälkeen riittää. Kuten sitä on suositeltukin syömään se pari palaa päivässä ja nimenomaan sitä tummaa suklaata, jossa yli 70 % kaakaota. Itselleni ostan kaappiin aina pienen leivontaan tarkoitetun tummasuklaalevyn. Suosittelen, pitää ainakin oman makeanhimon kurissa useimmiten. Levy riittää parille viikolle hyvinkin. Mutta siis lueskelin suklaakirjaani läpi ja löysin mukavan ohjeen, jota jouduin sitten muokkaamaan taas ainesten puutoksen vuoksi. Pelkäsin että joutuisin heittämään lopun kakun pois, vaikka pyysin kaverinikin syömään sitä, mutta tänään kyllä loppu "kakku" jo katosi jääkaapista. Pikkunen herkku...


Ohje:
100 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
125 g sokeria
1 kananmuna
50 g voita
1½ rkl kaakaojauhetta
50 g venhäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
25 g saksanpähkinämurskaa

Kuorrute:
4 rkl voita
1 rkl maitoa
100 g tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa tuorejuusto ja 5 rkl sokeria keskenään ja siirrä sivuun. Vatkaa kananmuna ja loppu sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna voi ja kaakojauhe sekoittaen pienessä kattilassa, kunnes voi sulaa. 
Lisää kananmunasokeriseokseen. Siivilöi joukkoon jauhot, leivinjauhe ja lisää murskatut pähkinät. Voitele pyöreä pieni vuoka ja laita pohjalle leivinpaperista leikattu ympyrä (samankokoinen kuin vuoan pohja). Laita puolet taikinasta vuokaan ja levitä tasaiseksi. Levitä tuorejuustoseos päälle ja loput taikinasta sen päälle. Paista 180 C uunissa n. 35-45 min. Jäähdytä vuoassa.
Kuorrute: Sulata voi maitoon kattilassa ja sekoita joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus "kakun" pinnalle ja anna jähmettyä. Leikkaa tarjoilua varten. Koristele viipaleet saksanpähkinöillä.

Ja näistä siis piti tulla leivoksia, mutta tulikin vähän niin kuin pieni kakku. Jos haluat tehdä enemmän leivoksen näköisiä niin laita taikina neliönmuotoiseen vuokaan. Suosittelen myös, että turoejuustoa laittaisi vaikka sen 150 g ja sitten 7 rkl sokeria, jolloin sitä tulisi hiukan enemmän tuonne väliin. Toimii myös pekaanpähkinöillä tai vaikka hasselpähkinöillä. Lähikaupasta kun en saanut noita pekaanpähkinöitä niin otin sitten saksanpähkinöitä. Sopii hyvin myös tarjota vaikka vaniljajäätelöpallon kera.



4 kommenttia:

  1. Voi että mikä herkku, se näyttää hienolta!
    Harvoin syön suklaata, mutta rakastan sitä!

    VastaaPoista
  2. Ja blogissani olisi sinulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! Voi ei tunnustus! noh täytyy keksiä jotain :)

    VastaaPoista